Czekoladowy balsam do ust

Zima to okres kiedy nasze usta wymagają szczególnej troski, dobrym zabezpieczeniem są wszelkie balsamy, bez dodatku wody. Można ja kupić w każdej drogerii, ale można również przygotować samodzielnie. 


Przepis na czekoladowy balsam do ust:

  • 20 g masła kakaowego
  • 10 g oleju kokosowego
  • 1 – 2 łyżeczki olejku migdałowego
  • 1/2 kostki gorzkiej czekolady (minimum 70%)

Składniki przełożyć do szklanej miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Można również skorzystać z kuchenki mikrofalowej, zaglądając co chwilkę, mieszając składniki i sprawdzając czy są już płynne.
Tak otrzymaną miksturę wlać do małych pudełeczek kosmetycznych i pozostawić do stężenia  Można wykorzystać pozostałe opakowania po innych kosmetykach lub kupić nowe, na przykład w Rossmannie. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *